Mbledhja e rradhës e Këshillit të Qarkut Kukës 25.07.2022

Sot me datë 25.07.2022 ora 12.00 u zhvillua në sallën e takimeve mbledhja e rradhës e Këshillit të Qarkut Kukës.
Pas miratimit të rendit të ditës dhe diskutimeve të çdo pike , në këtë mbledhje u miratuan të gjitha Projekt-Vendimet e paraqitura me unanimitet të plotë nga ana e këshilltarëve.
Në fund të mbledhjes Kryetari i Këshillit të Qarkut z. Domi informoi këshilltarët mbi ecurinë e investimeve të planifikuara të KQK-së gjatë këtij viti dhe problematika me të cilat ndeshet sot ky Institucion.

60-vjetori i qytetit të Kukësit

Urime festën e 60-vjetorit qyteti ynë Kukës !
Respekte e faleminderit pēr të gjithë brezat e ndertuesve të qytetit tonë të bukur të cilët kanë kontribuar ndër vite...
Djersa dhe mundi i tyre në ndërtimin e qytetit nuk mund të harrohen për asnjē çast ndaj urimi ynē për Ju do të jetē në vite :
Paçi shëndet e ju jemi përulës që na dhuruat njē qytet qē çdo ditë po bëhet më i bukur...

Bekuar qoftë çdo ndërtues i Kukësit kudo jetofshin e punofshin.
Gēzuar ditëlindjen Kukësi ynë

Urime Festën e Kurban Bajramit

Këshilli i Qarkut Kukēs uron të gjithë besimtarët mysimanē Gëzuar Festēn e Kurban Bajramit. Le tē shërbejë kjo ditë feste pēr mē shumē dashuri e solidaritet në mes njëri-tjetrit, për paqe e lumturi në çdo ditë të jetës.
Me kēte rast sot në myftininë Kukës u zhvillua një vizitë nga ana e Kryetarit të Këshillit të Qarkut z, Domi dhe Sekretarit z. Spahiu.
U falenderua puna e berë nga ana e Myftinisë Kukës pēr të përçuar tek çdo besimtar frymën e bashkēpunimit dhe të bashkëjetesēs në harmoni e gëzim vëllazëror.
Urime festa !

Takime në nivel rajonal me drejtues të këshillave vendore në kuadër të reformës të decentralizimit (1 Korrik 2022)

Shoqata e Këshillave të Qarqeve ka nisur takimet në nivel rajonal me drejtues të këshillave vendore në kuadër të reformës të decentralizimit.
Takimi i parë u zhvillua në Qarkun e Lezhës me pjesëmarrjen e Këshilltarëve Vendorë të Qarqeve Lezhë, Shkodër dhe Kukës.

Kreu i Këshillit të Qarkut Lezhë z. Agron Ivanaj mikpriti takimin dhe u shpreh se sot fillon zyrtarisht faza e dytë e reformës së decentralizimit. Ne besojmë te decentralizimi dhe forcimi i demokracisë lokale ndaj do punojmë sëbashku në këtë drejtim.

Konferenca e decentralizimit dhe performancës financiare 17.06.2022

Me datë 17 Qershor 2022 në një nga sallat e Pallatit të Kongreseve në Tiranë u zhvillua konferenca e decentralizimit dhe performancës financiare, organizuar nga Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe Ministria e Brendshme.
Në këtë konferencë mori pjesë Kryeministri i Shipërisë z. Rama , Ministri i Brendshëm z. Çuci, Ministrja e Financave dhe e Ekonomisë znj. Ibrahimaj Kryetarët e Bashkive dhe ato të Këshillave të Qarqeve tê Republikës së Shipërisë.

Hapja e Sezonit Turistik "Valbonë 2022"

Këshilli Qarkut Kukës në bashkëpunim me Bashkinë Tropojë zhvilluan sot një ceremoni me rastin e hapjes së sezonit turistik 2022.
- Merrnin pjesë Deputetja e Qarkut znj. Duraku, Kryetari i Bashkisē Tropojë z. Byberi, Kryetari i Bashkisë Has z. Morina, Nënprefekti i Tropojës z. Gosturani, këshilltarë bashkiak nga Kukësi, Hasi e Tropoja, qytetarë të Tropojës e të Kosovës, artistë të ardhur nga shumë treva shqiptare në "Sofra Dardane" e të ftuar të tjerē..

Prezantimi i Prefektit të ri të Qarkut Kukës z. Ali Hallaçi

Në Institucionin e Prefektit të Qarkut Kukës sot u zhvillua ceremonia e kalimit të stafetës së Prefektit të Qarkut Kukës nga Z. Zenel Kuçana, i cili i dha frymë e vrrull ndryshe këtij institucioni me devotshmerinë e korrektësinë e tij, te Z. Ali Hallaçi, i cili do të zhvillojë edhe me tej këtë institucion dhe politikat e qeverisë nëpërmjet eksperiencës dhe pozitivitetit të tij !

Promovimi i nr 34 të Revistës "Mirdita " botuar me autorë kuksianë

Sot me datë 6 Maj 2022 ora 12.00 në një nga sallat e Pallatit të Kulturës "Hasan Prishtina" Kukës nga Këshilli i Qarkut Kukēs dhe Akademia e Arteve dhe Letrave Mirdita u organizua promovimi i nr 34 të Revistës "Mirdita " botuar me autorë kuksianë (Numër Special).
Ishin të pranishëm autorë librash, dashamirës të letërsisë dhe të artit, lexues , studjues, piktorë dhe qytetarë të ndryshëm.
Ceremonia u hap me njē këngë për Kukësin kënduar nga vëllezērit Lleshi dhe fjalën e hapjes e mbajti zn.j Vera Istrefi , kryetare e LSHA-së Kukës.

Dita e Dëshmorëve të Atdheut 5 Maj 2022

Sot me rastin e "5 Maji – Dita e Dëshmorëve të Atdheut", në varrezat e dëshmorëve në Kukës u organizua një ceremoni solemne.
Përshendetën ne këtë ceremoni z. Agim Braha Kryetar i OFD, z. Safet Gjici Kryetar i Bashkisē , z. Abdulla Domi Kryetar i Këshillit të Qarkut si dhe z. Zenel Kuçana Prefekt i Qarkut Kukës.
Në emër të Këshillit të Qarkut Kukës u vendos një kurorë me lule nga Kryetari i Këshillit z. Abdulla Domi dhe Sekretari i Këshillit z. Destan Spahiu.

Pages