Kalendari i Eventeve Lokale

Muaji

Data

Eventet Lokale

Menyra e Organizimit

Fusha

Shkurt

1 -15

Turizmi Malor

Kampionati i Skive

Turizem

Mars

1

Data e Krijimit te Qarkut

Aktivitet Perkujtimor

Histori

10

Dita e Artizanatit

Panair Artizanati

Zejtari

27

Dita e Bujarise

Aktivitet Perkujtimor

Histori

Maj

1-7

Java e Artit

Kolonia e piktoreve

Art

6

Shengjergji (Shishtavec, Novosej, Borje)

Shfaqje folklorike, panair gastronomie i produktve tipike dhe aktivitete te ndryshme sportive

Kulture

24-26

Ditet e Valbones

Hapja e sezonit veror turistik

Turizem

Qershor

13

Dita e Drinit

Lundrim, peshkim, gatim, mbrojtje dhe ndergjegjesim

Agrikulture

14-15

Sofra Dardane

Festival me kenge popullore

Kulture

Korrik

1

Rruna (Komuna Malzi)

Luten per fuqine e Malit

Kulture

7

Festa e Mjaltit

Panair me produktet dhe nenproduktet e mjaltit

Agrikulture

Gusht

E enjtja e pare

Festa e Gjallices (Komuna Shtiqen)

Mbrojtja e Gjallices

Mjedis

22-25

Pelegrinazh Pashtrik

Pelegrinazh fetar

Kulture

Shtator

E enjtja e dyte

Te qethmet (Komuna Terthore)

Qethja e deleve

Kulture

20

Te dunmet (Komuna Surroj)

Kthimi i bagetive nga kullotat verore ne pllajat e maleve ne fermat familjare

Kulture

27

Ekspozite fotografike

Ekspozite fotografike mbi burimet turistike te zones

Art-Turizem

Tetor

1

Festa e Patates

Panair i produkteve te patates, panair gastronomie

Agrikulture

14

Dita e Arsimit Kukes

Aktivitet historiko-kulturor

Arsim

20

Festa e geshtenjes

Panair i produkteve te patates, panair gastronomie

Agrikulture

Nentor

17

Lufta e Lumes (14-17)

Aktivitet Historik

Histori

Dhjetor

14

Dita e krijimtarise Letrare cmimi "Agim Spahiu

Aktivitet letraro-artistik

Letersi

31

Konferenca e Bujanit

Sesion shkencor perkujtimor

Histori